kuopion_miekkailijat

Urheiluseura Kuopion Miekkailijat ry

Kuopion Miekkailijat ry:n perustamiskokous pidettiin 10.2.2005 Kuopiossa yhdeksän perustajajäsenen voimin. Ensimmäiset ajatukset miekkailuseuran perustamisesta Kuopioon syntyivät miekkailun alkeiskurssilla, jonka Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto järjesti kaupungissa syksyllä 2004.

Vastaperustettu seura ryhtyi heti keväällä 2005 järjestämään säännöllistä harjoitustoimintaa sekä alkeiskursseja kerran tai kahdesti vuodessa. Seuran jäsenmäärä onkin kasvanut tasaisesti vuosien saatossa.

Aluksi harjoitusvuoroja pidettiin kerran viikossa, mutta jo syksyllä 2005 vuorojen määrä tuplaantui. Ensimmäiset harjoitukset järjestettiin Haapaniemen koululla, mutta matkan varrella on ollut monta muutakin harjoitustilaa kuten edesmennyt Maanpuolustustalo.

Lokakuussa 2015 seura muutti uusiin tiloihin Otsolan Miekkailusalille (Kemilänrinne 1, Kuopio). Harjoituksia on kolme kertaa viikossa, joiden lisäksi seura järjestää erilaisia miekkailukokeiluja ja esittelyitä sopimuksen mukaan myös muina aikoina.

Kuopion Miekkailijat Ry on palkittu Suomen parhaana miekkailuseurana vuonna 2015!
lisätietoja Suomen Miekkailu-ja 5-otteluliiton sivuilta.Alkeiskursseja seura järjestää vuosittain 2-4 kertaa. Ensimmäisen alkeiskurssin lisäksi ulkopuolista apua on tarvittu kevään ja syksyn 2005 alkeiskursseilla, mutta siitä lähtien seura on järjestänyt kurssit omin voimin.

Vuonna 2007 seuralle valittiin oma logo jäsenistölle pidetyssä suunnittelukilpailussa. Useiden hyvien ehdotusten joukosta logoksi valittiin ehdotus, jossa maski ja miekka yhdistyvät Puijon torniin punaisella vaakunanmuotoisella pohjalla. Logossa on lisäksi seuran lyhenne KuMi ja perustamisvuosi 2005.

Kuopion Miekkailijat ry on ollut 11.8.2005 lähtien Suomen Miekkailuliiton jäsen.
Kuopion Miekkailijat ry on ollut 15.12.2005 lähtien Pohjois-Savon Liikunnan jäsen.